De zomerperiode staat in de bouwwereld natuurlijk bekend als de periode van de bouwvak. Het is natuurlijk heel fijn om in de zomer een paar weken vrij te zijn, vooral als je kinderen hebt die in dezelfde periode zomervakantie hebben. Maar dit geldt niet voor iedere klusser. Als je een zzp’er bent in de bouw heb je veel meer vrijheid als het gaat om het plannen van een vakantie. Ook tijdens de bouwvak is er vaak behoefte aan een vakman, dus trek je werkschoenen aan en profiteer van de klussen die je in de zomer kan doen.

Voordelig buiten de bouwvak op vakantie

Vaklui die te maken hebben met de bouwvak gaan in de zomermaanden op vakantie. Het is natuurlijk heerlijk om in deze tijd van het jaar te genieten van vakantie, maar het nadeel is dat het wel een hele dure periode is. Als je in de zomer je werkschoenen aan houdt en doorwerkt kan je buiten de bouwvak veel voordeliger op vakantie. Het is natuurlijk wel even doorbijten om in de zomer aan het werk te blijven, maar als je in het najaar, wanneer iedereen weer aan het werk gaat, je werkschoenen een paar weken op kan bergen zal je merken dat het absoluut de moeite waard is.

Ook in de zomer werkschoenen aan

De afgelopen maanden is de temperatuur vrijwel niet onder de 20 graden gekomen. In de zomerse warmte is het aantrekkelijk om zo luchtig mogelijk gekleed aan de slag te gaan. Toch is het niet aan te raden om je werkschoenen te verruilen voor teenslippers. Je voeten zijn dan namelijk totaal niet beschermd als er iets op valt of als je ergens in trapt. Kies altijd voor je veiligheid en trek, als je gaat klussen, altijd goede kleding en werkschoenen aan.

Veilig en comfortabel

Niet alleen het gevaar dat er iets op je voeten kan vallen of dat je ergens in kan trappen zijn redenen om werkschoenen te dragen tijdens je klus. Als je deze schoenen draagt zijn je voeten ook goed beschermd tegen water, vuil en verhitting. Dit zijn elementen die je in de bouw met regelmaat tegenkomt, dus bescherming hiertegen is geen overbodige luxe. Daarnaast zitten werkschoenen heel comfortabel en kan je er de hele dag op lopen. Draag tijdens je werk dus altijd werkschoenen en trek ze pas uit als je werkdag er op zit en je kan gaan genieten van het heerlijke zomerweer.