Elke keer kijk ik er weer tegenop. Het regelen van de afvalbakken voor mijn eigen bedrijf. Als jij net zo’n MKB’er bent als ik, dan heb jij ook regelmatig te dealen met al het bedrijfsafval dat je produceert. Voor het gemak had ik eerst een bak van de gemeente. Sinds kort ben ik daar van af gestapt. Een afvalbak huren voor bedrijfsafval is namelijk veel voordeliger wanneer je MKB’er bent. Dus ben jij ook een zelfstandige ondernemer en produceert jouw bedrijf veel afval? Een afvalbak huren maakt je leven dan een stuk makkelijker!

Passend formaat afvalbak huren

In tegenstelling tot de container die je van de gemeente kan krijgen, is het mogelijk om een passend formaat afvalbak te selecteren. Wil jij een grote afvalbak huren met een inhoud van maar liefst 11 volle vuilniszakken? Dat is geen enkel probleem bij een erkende afvalinzamelaar. Als je ervoor kiest om een afvalbak te gaan huren, kan jij alles bepalen. Van het formaat tot de frequentie waarmee de wagen geleegd wordt. Het is allemaal mogelijk! Een afvalbak huren voor je bedrijfsafval kan op die manier jouw leven al een stuk eenvoudiger maken. Maar dat is echter niet het enige.

Afvalbak huren en geld besparen

Zo kan je ook nog eens geld overhouden wanneer je een rolcontainer huurt. Een afvalbak huren bij een erkende afvalinzamelaar kan je geld besparen, omdat je geen bedrijfsreinigingsrecht meer hoeft te betalen. Wanneer de gemeente jouw bedrijfsafval ophaalt en verwerkt, betaal je daar geld voor. Dit is het bedrijfsreinigingsrecht. Dat bedrag wat je aan de gemeente moet betalen vervalt zodra een erkende afvalinzamelaar jouw bedrijfsafval ophaalt. Een afvalbak huren kan je dus aanpassen aan jouw wensen én je kan aan het einde van de dag zelfs geld overhouden met zo’n gehuurde rolcontainer.

Verschillende tarieven voor containers

Nu dan de zakelijk kant. Wat kost het om een afvalbak te huren? Dat is geheel afhankelijk van de grootte van de container, het soort afval dat je erin gaat gooien en hoe vaak de bak geleegd moet worden. Bovendien kan het per aanbieder verschillen wat voor prijzen zij hanteren. Zelf heb ik gekozen voor MKB-afval.nl. Zij waren duidelijk over hun tarieven. Deze afvalinzamelaar hanteert namelijk een all-in prijs. Dit houdt in dat alles in de prijs zit inbegrepen: van de huur tot de milieutoeslagen tot de verwerkingskosten van het afval. Je moet alleen zelf de BTW erbij optellen. Een afvalbak huren voor het bedrijfsafval kan voor een MKB’er ontzettend eenvoudig bij MKB-afval.nl!