Tegenwoordig zijn er meer stijlen dan één enkele waar iedereen in loopt. Zo zien we veel dierenprintjes op straat, waar de panterprint met kop en staart bovenuit steekt. Ook zien we de urban street-style veel bij de “hipsters”, waar voornamelijk de oudere merken een comeback hebben. Denk aan Fila, Reebok, Vans en Adidas. Ook krijgen nieuwkomers zoals Obey, Huff en Daily Paper een prominente plaats in de urban street-style. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in deze stijl, check ik regelmatig freshcotton.com. Zij zijn meer dan een webshop: ze bloggen over de nieuwste trends die voorbij komen op festivals zoals Amsterdam Open Air en houden in hun productaanbod rekening met deze trends.

Sneakertrends op freshcotton.com

Naar mijn mening is freshcotton de koploper wat betreft het up to date blijven van de nieuwste sneakertrends. Zo hebben zij goed ingespeeld op de nieuwe “Dad shoe” hype en hebben zij een enorm aanbod hierin. Het begrip “Dad shoe” doet misschien niet bij iedereen gelijk belletjes rinkelen, maar deze trend kan je niet aan je voorbij zijn gegaan. De meest bekende sneakers die onder de “Dad shoe” hype valt, is “The Monarch” van Nike. De “Dad shoe” kenmerkt zich door de dikke zool en een beetje een blokachtige vorm. Ondanks de enigszins lompe uitstraling van de schoen, zijn deze sneakers hartstikke populair. Freshcotton.com publiceerde van de week over de allernieuwste variant van Adidas: de Adidas Falcon. Adidas gaar hiermee niet alleen mee in de nieuwste sneakertrend, maar sluit zich ook aan bij de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot genderneutraliteit. De Adidas Falcon wordt namelijk een unisex sneaker.

Accessoires

Accessoires bestaan niet alleen uit armbandjes en kettinkjes voor vrouwen. Tegenwoordig is het aanbod voor heren enorm uitgebreid. Een van de hipste accessoires voor de mannelijke festivalganger is de fanny pack. Nou wordt deze over het algemeen niet meer gedragen op de traditionele wijze om de heupen, maar is het cooler om deze schuin over de borst te dragen. Bovendien zijn het enorm handige tasjes voor op een festival: jouw telefoon, geld en muntjes direct bij de hand. Voor de tofste fanny packs van de grootste merken zou ik zeker even freshcotton.com checken.

Een andere trend die we overal al hebben gespot zijn de hippe sokken. Happy Socks heeft wat deze producten betreft de eerste plaats. Freshcotton heeft echter ook andere merken een kans gegeven om te concurreren op deze markt. Zo vind ik persoonlijk de sokken van HUF en Stance heel tof. Ze lijken behoorlijk op de Happy Socks, maar het is toch een stukje origineler om in een van deze merken te lopen dan in Happy Socks toch?! Tips voor hoe je deze gekleurde sokjes kunt combineren met de rest van je outfit kun je ook vinden op freshcotton.com.