Afgelopen week heeft de thermometer meerdere malen de 30 graden aangetikt dus ik denk dat we inmiddels wel mogen spreken van een mooi begin van de zomer. Het weer is er in ieder geval klaar voor maar is jouw tuin dat ook? Grote kans dat jouw tuin nog in zijn lente of zelfs wintersfeertje zit. Hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen. In dit blog een aantal leuke tips om jouw tuin zomerklaar te maken.

Creëer een relaxplek

Heb jij al een relaxplek in je tuin? Een plek waar je heerlijk kan genieten van het zonnetje of juist van de schaduw als het misschien net iets te warm is? Of juist een plek waar je met vrienden kan genieten van het mooie avondje zonnetje. Bij een relaxplek kun je denken aan een fijne loungeset. Deze kun je natuurlijk kopen bij een bouwmarkt of tuincentrum maar een loungeset kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. Scoor een osb plaat en een paar goede pallets (het liefst zonder splinters en anders even opschuren). Plaats de osb plaat tegen de schutting of muur van het huis en plaats hier weer je pallets tegen aan. Een paar pallets plat en een paar pallets op hun kant als leunig. Een paar kussens erop en jouw eigen gemaakte loungeset is helemaal af.

Ben je juist meer een type voor een hangmat dan kan dat natuurlijk ook. Tegenwoordig heb je verschillende soorten hangmatten, met en zonder standaard. De hangmatten zonder standaards zijn de hangmatten die de meeste mensen kennen. Deze hangmatten moeten vaak ergens aan op gehangen worden. Dit

kan zijn een boom maar ook een paal of een ander stevig materiaal. Zolang het gedeelte waar de hangmat aan bevestigd kan worden jouw gewicht aan kan. De hangmatten met standaards zijn een stuk nieuwer en meteen ook luxer. Deze hangmatten worden in een standaard geplaatst waardoor bevestigen aan bomen of iets anders niet meer nodig is. Perfect dus voor als je een vrij lege tuin hebt.

Bouw je eigen barbecue paleisje

Grote fan van de BBQ? Dan kun je natuurlijk niet zonder een eigen barbecue paleisje. Osb platen zijn een goedkope en makkelijke manier om jouw BBQ stevig neer te zetten. Sommige tuinen kunnen nog wel eens ongelijk zijn of de BQQ kan wegzakken in het zand. Met een osb plaat heb je hier in ieder geval geen meer last van. Wil je, je BQQ de hele zomer buiten laten staan? Zorg er dan wel voor deze is afgedekt mocht je hem niet gebruiken. Je wilt natuurlijk niet die begint te roesten als er een zomers buitje langs ons land trekt.