Promotie

Groot nieuws, bel de krant! Na een lang proces heb ik een nieuwe functie gekregen. Naast een beter loon, mooier kantoor en meer verantwoordelijkheid, komt hier een extra uitdaging bij kijken: ik heb een nieuwe garderobe nodig! Aangezien ik hiervoor nauwelijks klantcontact had droeg ik vaak jeans en sneakers, maar die tijd is voorbij: kleine jongens worden groot, ik mag vanaf nu in pak! Hoewel ik daar enerzijds erg enthousiast van word (pakken staan mooi, vrouwen kijken je na), vond ik het initieel wel lastig. Ik heb namelijk helemaal geen nette kleding.

Schoenen

Het kopen van een pak zelf ging me redelijk goed af. Ik werd in de winkel goed geholpen en wist gelukkig zelf van te voren al wat ik wou: een grijs of blauw pak, zwart maakt me altijd erg bleek. Het probleem zat hem met name in het vinden van de juiste schoenen. Ik heb geen enkel verstand van het vinden van goede herenschoenen. Het enige advies wat ik van mijn vader meekreeg was om beter iets te veel uit te geven dan iets te weinig, omdat nette herenschoenen voor een langere termijn bedoeld zijn dan sneakers. Geweldig, dan ben ik straks kennisloos én arm. Ik besloot me daarom verder te verdiepen in de wereld van nette herenschoenen kopen en kwam hierbij de volgende tips tegen:

  • Kies van te voren of je lage of hoge schoenen wil gaan dragen, zo verklein je je zoektocht al drastisch.
  • Kijk naar de kleding waar je deze schoenen bij wil gaan dragen en vraag je af of de kleuren matchen. Zwart kleurt bij vrijwel alles goed, maar een zachtere kleur als bruin kan ook een mooie draai geven aan bijvoorbeeld een blauw of grijzig pak. Kies dus vooraf de kleur (of kleuren) waar je naar op zoek gaat.
  • Schaf ook schoenenspanners aan: deze houden je schoenen mooi op het moment dat jij ze niet aan hebt. Zeker als ze langere tijd niet gedragen worden kunnen ze hun vorm verliezen.
  • Pas schoenen idealiter in de namiddag: je voeten zijn dan namelijk wat dikker waardoor het kan voorkomen dat de schoenen die ’s ochtends comfortabel blijken, eigenlijk helemaal niet zo goed meer passen.

De zoektocht

Gewapend met deze tips ging ik op zoektocht en dat betaalde zich uit: twee uur later was ik de trotse eigenaar van twee paar nieuwe herenschoenen van het merk floris van bommel. Ik ben voor een donkerbruin en een zwart paar gegaan. Hopelijk kan jij dankzij deze tips net zo makkelijk een goede schoen vinden!