Mijn ouders zijn onlangs hun leeftijd nog best wel fit en vitaal. De kleine kwaaltjes komen wel om de hoek kijken maar gelukkig kunnen zij nog samen zelfstandig wonen. Wel zijn de nodige aanpassingen nodig in huis zoals grijpsteunen en de trap moet vervangen worden. Tapijt is te glad geworden, de kans dat zij vallen is te groot in mijn ogen. Ook zou mijn moeder het erg prettig vinden als er vloerverwarming wordt aangelegd zodat zij nooit meer last heeft van koude voeten.

 

 

Overal heb je klusjesmannen voor

Gelukkig kan je tegenwoordig gemakkelijk online een klusjesman vinden voor jou klus. Zo plaatste ik recent een offerte aanvraag voor vloerverwarming aanleggen, hier kwamen 8 reacties op. Vele vroegen wat voor vloer er op dit moment in lag en of de aansluitingen al aanwezig waren. Al ben ik redelijk handig, hier heb ik geen antwoord op. Vloerverwarming aanleggen is al een vak op zich heb ik mij laten vertellen dus ik besloot 4 vakmannen die hadden gereageerd uit te nodigen om zelf te kunnen kijken wat nodig is. Ik koos expres voor 4 vakmannen zodat ik kon inschatten wie er het meeste verstand van heeft en wie er een normale prijs voor de klus vraagt. Toen mijn oma, 35 jaar geleden, was overleden, hebben we een leuk geldbedrag geërfd. Echter is er eigenlijk nog nooit wat van dat geld gedaan dus over de financiën voor de vloerverwarming aanleggen hoefde we ons geen zorgen te maken.

 

 

 Van beunhaas naar professionele vakman

Alle 4 de vakmannen kwamen op dezelfde dag, met voor ieder een uurtje ingepland. Mijn moeder was vooral druk bezig met het zetten van koffie en mijn vader vond het erg interessant en stond dan ook dichtbij de vakmannen. De eerste die kwam leek erg professioneel, vertelde veel en legde veel uit in “Jip en Janneke” taal. De prijs lag in ons ogen wel iets hoger dan de gemiddelde vakman maar we gaven aan dat we nog telefonisch contact zouden opzoeken. De tweede man die binnen kwam leek een oprechte beunhaas, hij belde aan met een brandende sigaret in zijn mond en stelde zich niet eens even voor aan mijn vader. Mijn vader zag dit natuurlijk al helemaal niet zitten. De derde en vierde vakman konden elkaar en kwamen dus samen. Zij stelde dan ook voor om samen de klus uit te voeren, dan waren zij sneller klaar en konden ze sneller weer de woonkamer betreden. De prijs lag ook lager dan bij de eerste man dus besloten we akkoord te gaan. Volgende week gaat het hele feest beginnen, we zijn erg benieuwd! Mijn moeder heeft ondertussen koffie voor honderd man in huis gehaald dus de mannen komen niks te kort.