Wellicht wil je er stiekem nog niks over horen, maar de herfst is alweer dichterbij dan je denkt. Het seizoen van veel regen en harde wind is voor vele mensen een van de minst favoriete, maar niet voor mij! De temperatuur daalt tenminste weer een beetje zonder dat het echt koud is en de bladeren kleuren het straatbeeld bont! Echt naar buiten gaan is nergens zo fijn als in de herfst, mits je de goede spulletjes hebt natuurlijk! Daarom heb ik een paar van mijn herfst essentials op een rijtje gezet.

Goede schoenen

Wandelschoenen zijn echt een investering die ik iedereen aan kan raden. Het is gewoon ideaal wanneer je erop uit wilt en het loopt daadwerkelijk een stuk lekkerder dan je gemiddelde sneaker. Voordat ik mijn eerste paar wandelschoenen had aangeschaft ging ik bijna nooit wandelen omdat ik altijd zulke pijnlijke voeten kreeg, maar met wandelschoenen heb ik daar nooit last van! Een bijkomend voordeel is de waterproofing die op een hoop wandelschoenen zit. Dit maakt ze namelijk gemakkelijk afneembaar en het zorgt voor altijd lekker droge en warme voeten. Want niks is zo vervelend als lopen in een nat paar schoenen!

Een degelijke jas

Naast je schoenen heb je een goede jas nodig. Zelf draag ik altijd een waterafstotende en winddichte jas. Vroeger stonden regenjassen als nogal duf bekend, maar tegenwoordig zijn er een hele hoop trendy merken die uiterlijk en functionaliteit perfect verbinden. Zelf zweer ik bij mijn Napapijri pull-over. Dit is een soort jas waarbij de rits maar tot halverwege gaat, je zal hem dus over je hoofd moeten trekken als een trui. Dit is echter prettig aangezien het beter isoleert. Tevens zijn de jack’s ademend en water en wind dicht en kennen ze een goede prijs kwaliteit verhouding, essentieel dus voor een echte herfstdag!

Paraplu

Het belangrijkste in de herfst is het buiten houden van de velen regenbuien, en ook al is je jas waterdicht, een goede paraplu maakt je leven nog net iets droger. Veel mensen nemen echter genoegen met een goedkope paraplu van de action of iets dergelijks. Dit is echter naar mijn mening zonde van je geld, want deze paraplu’s gaan met een beetje wind meteen stuk. En laat het nou net veel waaien in de herfst. Investeer dus in een goede stevige paraplu, bij voorkeur eentje van een echt outdoorsmerk, deze plu’s gaan langer mee en kunnen namelijk wel tegen een klein briesje!