Je tuin is een oase van rust, maar tegelijkertijd een kans om in je diepste zelf een connectie met de wereld om je heen te vinden. Je komt er om uit te rusten, lekker achterover liggen in de zomerse zon, een kopje koffie drinken op de eerste lentedag, maar ook om een mooie nieuwe plant te planten met je handen in de grond wat je voor het eerst sinds tijden weer verbind met de aarde die je elke dag draagt. Buiten eten met je gezin, lekker barbecueën met de hele familie of even rustig in een hoekje op je terras een boek lezen. Er is niets zo heerlijk als buiten zijn, omringd door planten en bloemen, waar je de vogeltjes hoort fluiten en al je verplichtingen toch net wat verder weg lijken dan ze eigenlijk zijn. Of je nou een volledig betegelde tuin hebt, een stukje gras voor de kinderen, een half terras of wat siertegeltjes om bij je planten te kunnen, tuintegels brengen je tuin altijd samen op een nieuwe manier. Met tuintegels maak je jouw droomtuin compleet!

Waarom tuintegels?

Ook al heb je de groenste vingers en gebruik je je tuin alleen om mooie bloemen en planten te planten en groter te zien groeien, je hebt altijd wel een paar mooie tuintegels nodig, als stapstenen of een stukje terras waar je je tuin vanuit kunt bewonderen. Of misschien hou je wel van modernere tuintegels in je tuin, met een grote boom centraal of een afdakje boven je uitgebreide lounge set en bar in je schuur – wat je wensen ook zijn, wat er ook bij jou past: geen tuin is compleet zonder tuintegels.

Nieuwe tuintegels

Veel mensen vergeten hun tuin voor de 3 seizoenen van het jaar waarin het niet warm genoeg is om in de volle zon te zitten, maar dat is eeuwig zonde! Kruip op een herfstavond eens lekker weg op je tuintegels onder een dekentje met de vuurkorf aan. Je kunt ook lekker buiten zitten als het geen zomer is, en als je dit ontdekt zul je zien dat je al snel meer aandacht aan het uiterlijk en de verzorging van je tuin zult geven. Soms is het tijd voor verandering – en je zult zien dat je prachtige planten en bloemen ineens nóg mooier uitkomen als je een keer andere tuintegels neemt. Ga de uitdaging aan deze zomer en breng een kleine verandering aan in je tuin. Er zijn oneindig veel verschillende soorten tuintegels. Stapstenen, natuursteen, keramische tegels, beton of wat zand en grind – het kan allemaal.