Het wordt vroeger donker, de ijzige kou staat op je wangen na een wandeling buiten en je ademt wolkjes als je in de ochtend de deur uitstapt. Kortom, de winter komt eraan. De tijd om binnen te zitten, dekentjes erbij te pakken en ’s avonds aan de eettafel na te borrelen in plaats van op het terras te zitten. En natuurlijk worden alle dikke truien uit de kast gehaald, sjaals komen tevoorschijn en misschien wel het allerbelangrijkst: de winterjas mag weer gebruikt worden. Deze houdt je warm, ook al is het aan het vriezen buiten.

Kies een tijdloos model

Winterjassen zijn meestal kledingstukken die over een langere periode gedragen worden. Vaak schaffen mensen één winterjas aan voor het hele seizoen en vaak zelfs met het idee dat ze de jas volgend jaar ook nog kunnen dragen. Een voorwaarde voor deze manier van kopen is dat de winterjas een tijdloos model heeft en dus jaren mee kan gaan met de trends. Je kunt hier zelf goed onderzoek naar doen door op de trends van de afgelopen jaren te zoeken. Manteljassen en parka’s zijn hier goede voorbeelden van. Deze modellen doen het eigenlijk altijd goed, ze zijn stijlvol maar ook heel praktisch. Simpele winterjassen zijn juist heel fijn in gebruik omdat ze goed te combineren vallen met verschillende outfits.

Goede kwaliteit

De kwaliteit van een winterjas is cruciaal voor het doorkomen van de winter. Een winterjas kan er heel goed uitzien, maar als de kwaliteit niet goed is heb je er op lange termijn heel weinig aan. Anders dan bij shirts maakt het veel uit. Een shirt van mindere kwaliteit kun je relatief lang dragen omdat je het niet dagelijks uit de kast trekt. Maar een jas heb je elke dag nodig, in weer en wind! Daarom zijn airforce winterjas heren en airforce winterjas dames een hele goede keuze. Deze jassen kunnen jaren lang mee. Het is dus niet alleen handig maar ook duurzaam om een jas aan te schaffen van goede kwaliteit.

Investering

De aanschaf van een jas zien als een investering heeft een hele goede invloed op de manier waarop je de jas koopt. Voorruit denken zorgt ervoor dat je volgend jaar waarschijnlijk nog steeds tevreden bent en de kast open kan doen zonder te hoeven denken: er moet een nieuwe winterjas gekocht worden. Je kunt de kast open doen en denken: ik kan mijn winterjas van vorig jaar eindelijk weer aantrekken!