d-live.nl

Wat is de beste zakelijke rekening?

Als ondernemer valt het soms niet mee om de juiste keuzes te maken. Welke verzekeringen heb ik nodig? Waar vestig ik mijn bedrijf? Red ik het alleen of moet ik personeel aannemen? Waar lease ik een auto? Wat is de beste zakelijke rekening? Hoe zorg ik dat mijn buitenlandse klanten gemakkelijk kunnen betalen? Wie maakt mijn logo en wie schakel ik in voor mijn website? Dit zijn nog maar een paar vragen van alles wat er geregeld moet worden voor u uw bedrijf daadwerkelijk kunt gaan starten. Ik heb het dan nog niet eens over het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de investeringen die u moet doen om uw bedrijf te kunnen starten.

Is de beste zakelijke rekening gratis?

Het is fijn als u, zeker bij het opstarten van uw bedrijf, niet teveel hoeft te betalen aan een zakelijke rekening. Maar is het altijd verstandig om te gaan voor de goedkoopste zakelijke rekening ZZP? Of kunt u beter iets betalen voor de beste zakelijke rekening en zo over meer functionaliteiten beschikken? Wanneer u kiest voor een compleet gratis zakelijke rekening dan kan het zomaar zijn dat u niet via iDeal kunt betalen. Dat lijkt ook niet zo belangrijk, maar gaandeweg komt u er achter dat u iDeal toch wel heel handig vindt. Ook zijn er goedkope rekeningen waarbij geen pinpas of creditcard is inbegrepen. Dan grijpt u soms toch mis wanneer u betalingen wilt gaan doen in een winkel.

Kies de zakelijke rekening die het best bij u past

Tot een jaar of wat geleden kon u best zonder zakelijke rekening. Uw klanten betaalden toen nog vaak á contant en u hoefde dat geld alleen maar te storten bij de bank. Dat kon ook gewoon op uw privérekening. Dat overzicht was toen gemakkelijker te houden dan nu. Hebt u nu geen zakelijke rekening, dan lopen de inkomsten en uitgaven dusdanig door elkaar dat er geen touw meer aan vast te knopen is. En dat kan u heel veel geld kosten.

Lees u in over de verschillende mogelijkheden

Dat 71% van de ZZP'ers kiest voor KNAB, wil niet zeggen dat u dat ook moet doen. Maar al deze mensen vinden dit niet voor niets de beste zakelijke rekening. Het is toch wel verstandig om u in te lezen over de verschillende mogelijkheden. Door te kiezen voor de juiste bank bij uw bedrijf zorgt u ervoor dat uw boekhouding gekoppeld kan worden en dat het overzicht bewaard kan worden. U maakt het uzelf dan een stuk gemakkelijker! 

Mobiele versie afsluiten