d-live.nl

Voor de mooiste stedentrips ga je naar Turkije

Denk je aan Turkije, dan denk je al gauw aan zonovergoten strandvakanties en all-inclusive resorts. Niet zo gek met alle stranden en schitterende hotels die je er kunt vinden. Maar Turkije heeft zoveel meer te bieden! Wist je bijvoorbeeld dat Turkije ook uitermate geschikt is voor een stedentrip? Zo heeft Turkije de gezellige havenstad Izmir, het bruisende Bodrum en het historierijke Istanbul. Stuk voor stuk steden waar je jezelf prima een of meerdere dagen kunt vermaken. Lees hier meer over de Turkse steden waaraan een bezoekje zeker het overwegen waard is.

Terras hoppen in Izmir

Izmir is na Istanbul de belangrijkste havenstad in Turkije. Deze stad heeft een 3,5 kilometer lange promenade boordevol gezellige terrassen van de beste bars, cafés en restaurants. Ook shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want in Izmir vind je de leukste markten en gezellige winkelstraten met trendy winkels. Geen wonder dus dat Izmir een populaire bestemming is voor een stedentrip in Turkije. Ben je meer van de culturele uitstapjes? Bezoek dan eens de Ancient Agora, een overblijfsel van een oude Romeinse marktplaats, of het archeologisch museum. Een stedentrip naar Izmir heeft voor ieder wat wils!

Culinair genieten in Bodrum

Door alle luxe restaurants en de dure jachten die er aanmeren, stond Bodrum lange tijd bekend als vakantieoord voor de jetset. Maar inmiddels heeft ook de massa Bodrum als vakantiebestemming ontdekt. Bodrum staat tegenwoordig bekend als the place to be als het gaat om culinair aanbod aan de Turkse kust. Vooral in de jachthaven is het goed vertoeven, want hier kun je genieten van de lekkerste verse vis rechtstreeks uit de Egeïsche zee. Houd je van gezellige bars? Of ben je juist van de moderne nachtclubs? Ook dan is Bodrum een geschikte stad voor jou, want ’s avonds ontwaakt het nachtleven in deze bruisende stad en kun je doorfeesten tot in de late uurtjes.

Cultuursnuiven in Istanbul

Als je gaat vliegen naar Turkije heb je de keuze uit vele luchthavens. Een daarvan is Istanbul Airport, de op een na beste luchthaven ter wereld volgens het tijdschrift US Travel and Leisure. Op deze luchthaven vind je talloze leuke winkels en goede eetgelegenheden. Alleen al om die reden is een bezoekje aan Istanbul de moeite waard. Ben je uitgekeken op de luchthaven? Dan is het tijd om de Turkse cultuur op te snuiven. In Istanbul vind je namelijk de mooiste moskeeën en Turkse bazaars. De stad is ook goed per boot te verkennen: Istanbul wordt in tweeën gesplitst door de zeestraat Bosporus, waarover je per boot langs vele bezienswaardigheden vaart. Ben je overtuigd van wat Istanbul allemaal te bieden heeft? Bestel dan Istanbul tickets en beleef jouw mooiste stedentrip.

Mobiele versie afsluiten